ДЕТСКО-ЮНОШЕСКИ ШАХМАТ КЪМ БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ШАХМАТ 2022

BFSHHHH

ДИП ПО БЛИЦ ЗА МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА ДО 8, 10 И 12 Г.

2blitzНа 11ти април 2023 в хотел «Спорт Палас» в гр. Сливен бяха излъчени държавните шампиони на индивидуалните първенства по блиц сред състезателите във възрастовите групи до 8, 10 и 12 г. Организатори на първенството са БФШ 2022 и Шахматен клуб «Сините камъни», Сливен.

В надпреварата по блиц участие взеха 121 състезатели – представители на 21 шахматни клуба в страната. И тук най-многобройни бяха групите на момчетата до 12 г. (36 участника) и до 10 г. (32 участника). Контролата за игра беше 3 минути за цялата партия с добавка по 2 секунди на ход.

Държавни шампиони и медалисти по блиц за 2023 г. са както следва:

- при момчетата до 8 г.: Шампион и златен медал за Денислав Иванов от ШК «ЦСКА» София; второ място и сребърен медал за Павел Лозанов от ШК «ЦСКА» София; трето място и бронзов медал за Симеон Цветанов от ШК «Елит», София.

- при момчетата до 10 г.: Шампион и златен медал за Мартин Кьосев от ШК «ЦСКА», София; второ място и сребърен медал за Ханко Кръстев от ШК «Сините камъни», Сливен; трето място и бронзов медал за Борислав Желязков от ШК «Варна», Варна.

- при момчетата до 12 г.: Шампион и златен медал за Данаил Попзафиров от ШК «Елит», София; второ място и сребърен медал за Александър Атанасов от ШК «Славия», София; трето място и бронзов медал за Преслав Евтимов от ШК «Бургас 64», Бургас.

- при момичетата до 8 г.: Шампионка и златен медал за Ивона Русева от ШК «ЦСКА», София; второ място и сребърен медал за Никол Лазарова от ШК «Виктори», Благоевград; две трети места и бронзови медали за Симона Александрова от ШК «Варна», Варна и Магдалена Пашева от СКШ «Плевен XXI», Плевен.

- при момичетата до 10 г.: Шампионка и златен медал за Дарина Иванова от ШК «Славия», София; второ място и сребърен медал за Василена Очкова от ШК «Сините камъни», Сливен; трето място и бронзов медал за Ния Малчева от ШК «Шах XXI», София.

- при момичетата до 12 г.: Шампионка и златен медал за Ралица Аршинкова от ШК «Ан Пасан», София; второ място и сребърен медал за Катерина Бояджиева от СКШ «Спартак Плевен XXI», Плевен; трето място и бронзов медал за Мария Очкова от ШК «Сините камъни», Сливен.

Следващото състезание от Държавния Спортен Календар на БФШ 2022 е Държавното първенство по класически шахмат за юноши и девойки до 12, 14, 16 и 18 г., което ще се проведе в гр. Крумовград от 29 април до 5 май 2023.

БФШ 2022

СЪСТЕЗАТЕЛИ ДО 20 Г. - МЕДАЛИСТИ ОТ СВЕТОВНИ И ЕВРОПЕЙСКИ ПЪРВЕНСТВА

ОТ 2010 г. ДО МОМЕНТА

 

БЮЛЕТИН

Призови места ДЮШ 2022 г.
ПРОЧЕТИ

БЮЛЕТИН

Призови места ДЮШ 2021 г.
ПРОЧЕТИ

БЮЛЕТИН

Призови места ДЮШ 2020 г.
ПРОЧЕТИ
 

БЮЛЕТИН

Призови места ДЮШ 2019 г.
ПРОЧЕТИ
 

БЮЛЕТИН

Призови места ДЮШ 2018 г.
ПРОЧЕТИ
 

БЮЛЕТИН

Призови места ДЮШ 2017 г.
ПРОЧЕТИ
 

 

БЮЛЕТИН

Призови места ДЮШ 2016 г.
ПРОЧЕТИ
 

БЮЛЕТИН

Призови места ДЮШ 2015 г.
ПРОЧЕТИ
 

БЮЛЕТИН

Призови места ДЮШ 2014 г.
ПРОЧЕТИ

 

ПРЕДСТОЯЩИ ШАХМАТНИ ТУРНИРИ

Отваря се в нов прозорец в категория "Предстоящи турнири"
РАЗГЛЕДАЙ

ТУРНИРИ ОТ ДЪРЖАВЕН СПОРТЕН КАЛЕНДАР

Отваря се в нов прозорец в категория "Държавен календар"
РАЗГЛЕДАЙ

МЕЖДУНАРОДЕН ШАХМАТЕН КАЛЕНДАР

Отваря се в нов прозорец в категория "Международен календар"
РАЗГЛЕДАЙ

КЛАСИРАНИЯ ПО МЕДАЛИ ОТ СВЕТОВНИ ПЪРВЕНСТВА ЗА ДЕЦА И ЮНОШИ ОТ 8 ДО 18 г. ОТ 2О10 г. НАСАМ

 

 

Структура на КДЮШ

Стефан Стойнов - Председател на КДЮШ

Владимир Димитров - Член на КДЮШ

Красимир Русев - Член на КДЮШ

Владимир Георгиев - Член на КДЮШ

Електронен адрес за кореспонденция

duchess.bulchess.com 

 

© 2024 Детско-Юношески Шахмат към Българска Федерация по шахмат 2022. Всички права запазени. Designed