ДЕТСКО-ЮНОШЕСКИ ШАХМАТ КЪМ БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ШАХМАТ 2022

BFSHHHH

ДИП ПО БЛИЦ И УСКОРЕН ШАХМАТ ЗА МОМЧЕТА, МОМИЧЕТА, ЮНОШИ И ДЕВОЙКИ ДО 14, 16 И 18 Г

BFC2022 blitzY2023На 7 април 2023 г. в хотел „Маринела“ в София се проведоха Държавните индивидуални първенства по блиц за юноши и девойки до 14, 16 и 18 г. Организатори на първенството са Бългаската федерация по шахмат 2022 и ШК «Ан Пасан», София.

В първенството взеха участие 94 състезатели – представители на 21 шахматни клуба в страната. Най-многобройни бяха групите на момчетата до 14 г. (28 участника) и на юношите до 16 г. (27 участника). Състезателите разполагаха с по 3 минути за цялата партия с добавка по 2 секунди на всеки ход.

Държавни шампиони и медалисти по блиц за 2023 г. са както следва:

- при момчетата до 14 г.: Шампион и златен медал за Мартин Димитров от ШК «Каиса», Варна, София; второ място и сребърен медал за AFM Александър Цолов от ШК «Ан Пасан», София; трето място и бронзов медал за Калоян Пантев от ШК «Рицар», София.

- при юношите до 16 г.: Шампион и златен медал за FM Никола Кънов от ШК «Елит», София; второ място и сребърен медал за AIM Константин Георгиев от ШК «Славия», София; трето място и бронзов медал за Валентин Данов от ШК «Рицар», София.

- при юношите до 18 г.: Шампион и златен медал за Лъчезар Колев от ШК «Славия», София; второ място и сребърен медал за Християн Илиев от СКШ «Шумен», Шумен; трето място и бронзов медал за Явор Николов от ШК «Хармония 25», Шабла.

- при момичетата до 14 г.: Шампионка и златен медал за Анджелика Ненова от ШК «ЦСКА», София; второ място и сребърен медал за Йоана Кръстева от ШК «Елит», София; трето място и бронзов медал за Моника Йорданова от ШК «Одесос», Варна.

- при девойките до 16 г.: Шампионка и златен медал за WFM Петя Караиванова от ШК «Славия», София; второ място и сребърен медал за WCM Диляна Иванова от ШК «Ан Пасан», София; трето място и бронзов медал за Ирина Петкова от ШК «ЦСКА», София.

- при девойките до 18 г.: Шампионка и златен медал за WCM Патрицие Найманова от ШК «Михаил Тал», Червен бряг; второ място и сребърен медал за Ева Русева от СКШ «Спартак Плевен XXI», Плевен; трето място и бронзов медал за AIM Стефани Чучукова от ШК «Бургас 64», Бургас.

На 8 април в зала «Витоша» на хотел «Маринела» в столицата беше даден стартът на държавните индивидуални първенства по ускорен шахмат в същите възрастови групи при момчетата, момичетата, юношите и девойките. Тук контролата за игра е 15 минути на партия с добавка 10 секунди на всеки ход. За неделя в 12:30 ч. е планирана церемонията по закриване и награждаване на победителите, на която се очаква да присъства Дейзи Ланг - носителка на три световни и две европейски титли в професионалния бокс.

Повече информация за първенството може да намерите тук: https://chess-results.com/tnr742862.aspx?lan=1&art=0&turdet=YES

БФШ 2022 

СЪСТЕЗАТЕЛИ ДО 20 Г. - МЕДАЛИСТИ ОТ СВЕТОВНИ И ЕВРОПЕЙСКИ ПЪРВЕНСТВА

ОТ 2010 г. ДО МОМЕНТА

 

БЮЛЕТИН

Призови места ДЮШ 2022 г.
ПРОЧЕТИ

БЮЛЕТИН

Призови места ДЮШ 2021 г.
ПРОЧЕТИ

БЮЛЕТИН

Призови места ДЮШ 2020 г.
ПРОЧЕТИ
 

БЮЛЕТИН

Призови места ДЮШ 2019 г.
ПРОЧЕТИ
 

БЮЛЕТИН

Призови места ДЮШ 2018 г.
ПРОЧЕТИ
 

БЮЛЕТИН

Призови места ДЮШ 2017 г.
ПРОЧЕТИ
 

 

БЮЛЕТИН

Призови места ДЮШ 2016 г.
ПРОЧЕТИ
 

БЮЛЕТИН

Призови места ДЮШ 2015 г.
ПРОЧЕТИ
 

БЮЛЕТИН

Призови места ДЮШ 2014 г.
ПРОЧЕТИ

 

ПРЕДСТОЯЩИ ШАХМАТНИ ТУРНИРИ

Отваря се в нов прозорец в категория "Предстоящи турнири"
РАЗГЛЕДАЙ

ТУРНИРИ ОТ ДЪРЖАВЕН СПОРТЕН КАЛЕНДАР

Отваря се в нов прозорец в категория "Държавен календар"
РАЗГЛЕДАЙ

МЕЖДУНАРОДЕН ШАХМАТЕН КАЛЕНДАР

Отваря се в нов прозорец в категория "Международен календар"
РАЗГЛЕДАЙ

КЛАСИРАНИЯ ПО МЕДАЛИ ОТ СВЕТОВНИ ПЪРВЕНСТВА ЗА ДЕЦА И ЮНОШИ ОТ 8 ДО 18 г. ОТ 2О10 г. НАСАМ

 

 

Структура на КДЮШ

Стефан Стойнов - Председател на КДЮШ

Владимир Димитров - Член на КДЮШ

Красимир Русев - Член на КДЮШ

Владимир Георгиев - Член на КДЮШ

Електронен адрес за кореспонденция

duchess.bulchess.com 

 

© 2023 Детско-Юношески Шахмат към Българска Федерация по шахмат 2022. Всички права запазени. Designed