КОМИСИЯ ЗА ПОДПОМАГАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ДЕТСКО-ЮНОШЕСКИ ШАХМАТ КЪМ БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ШАХМАТ 1928

BFSH TAB2

cupsДИП ЗА ЮНОШИ И ДЕВОЙКИ ДО 12, 14, 16, 18 И 20 Г.

От 30 март до 5 април 2019 г. в Асеновград се проведоха Държавните индивидуални първенства по класически шахмат за юноши и девойки до 12, 14, 16, 18 и 20 г. Организатори на първенството са БФШ 1928 и СКШ „Асеновец 2006”-Асеновград. Контролата за игра беше 90 минути за цялата партия плюс добавка 30 сек. на ход, започвайки от първия.

В надпреварата взеха участие 126 състезатели – представители на 35 шахматни клуба в страната. Най-многобройна традиционно беше групата на момчетата до 12 г., наброяваща 45 участника. Едва 4 бяха претендентките за титлата сред девойките до 14 г., а по 6 участника наброяваха групите до 18 г. и тази на юношите до 16 г.

Медалистите за 2019 г. от най-значимото състезание от ДСК за годината са както следва:

- при момчетата до 12 г.: Шампион и златен медал за AIM Константин Георгиев от  «Ивис-Плюс», София; второ място и сребърен медал за CM Симеон Тодев от СКШ „Асеновец 2006”, Асеновград; трето място и бронзов медал за CM Никола Кънов от ШК «Елит», София.

- при юношите до 14 г.: Шампион и златен медал за Лъчезар Колев от ШК «Асеневци», В. Търново; второ място и сребърен медал за AFM Пламен Стоянов от ШК «ЧесБомб», Пловдив; трето място и бронзов медал за Ефим Кан от ШК «Бургас 64», Бургас.

- при юношите до 16 г.: Шампион и златен медал за FM Цветан Стоянов от ШК «ЧесБомб», Пловдив; второ място и сребърен медал за Ярослав Докузов от ШК «ЧесБомб», Пловдив; трето място и бронзов медал за Димо Терзиев от ШК «Асеневци», Велико Търново.

- при юношите до 18 г.: Шампион и златен медал за Виктор Боев от ШК «ЧесБомб», Пловдив; второ място и сребърен медал за FM Лъчезар Йорданов от ШК «Варна», Варна; трето място и бронзов медал за Димитър Хр. Димитров от СКШ «Асеновец 2006», Асеновград.

- при момичетата до 12 г.: Шампионка и златен медал за WCM Диляна Иванова, ШК «Пристис», Русе; второ място и сребърен медал за Боряна Аршинкова от ШК «Ан Пасан», София; трето място и бронзов медал за AFM Петя Караиванова от ШК «ЦСКА», София.

- при девойките до 14 г.: Шампионка и златен медал за Ева Русева, СКШ «Спартак Плевен XXI», Плевен; второ място и сребърен медал за WCM Надя Тончева от ШК «Левски», София; трето място и бронзов медал за Виктория Стрендева ШК «Виктори», Благоевград.

- при девойките до 16 г.: Шампионка и златен медал за Белослава Кръстева, ШК «Левски», София; второ място и сребърен медал за Елиф Мехмед от ШК «ЧесБомб», Пловдив; трето място и бронзов медал за Галя Читакова от ШК «Пловдив», Пловдив.

- при девойките до 18 г.: Шампионка и златен медал за WFM Виктория Радева, СКШ «Марица», Пловдив; второ място и сребърен медал за Наталия Грабчева от Столичен център по шахмат, София; трето място и бронзов медал за Патрицие Найманова от ШК «Михаил Тал», Червен бряг.

Честито на медалистите!

Съгласно регламента, шампионите до 12 г. получават правото да ползват квота за участие на Световното индивидуално първенство за кадети, което ще се проведе във Вейфанг, Китай от 20 август до 2 септември. Шампионите до 14, 16 и 18 г. получават правото да ползват квота за участие на Световното индивидуално първенство за младежи и девойки, което ще се проведе в Мумбай, Индия от 1 до 13 октомври.

Златните медалисти получават и правото да ползват квоти за първенствата на Европейския Съюз, които ежегодно се провеждат в Чехия и в Австрия. Разпределението на квотите е регламентирано по следния начин: шампионката до 12 години и шампионът до 14 години – квоти за участие на Първенството на ЕС, което ще се проведе в Коути Над Десноу, Чехия. Шампионът до 12 години и шампионката до 14 години - квоти за участие на Първенството на ЕС, което ще се проведе в Мурек, Австрия, от 30 юли о 8 август 2019 г.

Също така Републиканските шампиони във всички групи получават привилегията да  участват без да заплащат турнирна такса на следните турнири:

- Международен турнир „Тетевен” – 2019 г.

- Международен турнир мемориал „Кесаровски – Станчев” – 2019 г.

- Международен турнир мемориал „Георги Трингов” – 2020 г.

Успех на международните състезания, на които шампионите ще представляват България! Поздравления за треньорските щабове и родителите им!

Повече информация за първенството може да намерите тук:

https://dush.bulchess.com/index.php/dips.html#2019


МЕДАЛИСТИ ОТ СВЕТОВНИ И ЕВРОПЕЙСКИ ИНДИВИДУАЛНИ ПЪРВЕНСТВА ОТ 2010 г. ДО МОМЕНТА

 

 

БЮЛЕТИН

Призови места ДЮШ 2019 г.
ПРОЧЕТИ
 

БЮЛЕТИН

Призови места ДЮШ 2018 г.
ПРОЧЕТИ
 

БЮЛЕТИН

Призови места ДЮШ 2017 г.
ПРОЧЕТИ
 

 

БЮЛЕТИН

Призови места ДЮШ 2016 г.
ПРОЧЕТИ
 

БЮЛЕТИН

Призови места ДЮШ 2015 г.
ПРОЧЕТИ
 

БЮЛЕТИН

Призови места ДЮШ 2014 г.
ПРОЧЕТИ

 

ПРЕДСТОЯЩИ ШАХМАТНИ ТУРНИРИ

Отваря се в нов прозорец в категория "Предстоящи турнири"
РАЗГЛЕДАЙ

ТУРНИРИ ОТ ДЪРЖАВЕН СПОРТЕН КАЛЕНДАР

Отваря се в нов прозорец в категория "Държавен календар"
РАЗГЛЕДАЙ

МЕЖДУНАРОДЕН ШАХМАТЕН КАЛЕНДАР

Отваря се в нов прозорец в категория "Международен календар"
РАЗГЛЕДАЙ

КЛАСИРАНИЯ ПО МЕДАЛИ ОТ СВЕТОВНИ ПЪРВЕНСТВА ЗА ДЕЦА И ЮНОШИ ОТ 8 ДО 18 г. ОТ 2О10 г. НАСАМ

 

 

Структура на КДЮШ

Стефан Стойнов - Председател на КДЮШ

Владимир Димитров - Член на КДЮШ

Красимир Русев - Член на КДЮШ

Владимир Георгиев - Член на КДЮШ

Електронен адрес за кореспонденция

duchess.bulchess.com 

 

© 2020 Детско-Юношески Шахмат към Българска Федерация по шахмат 1928. Всички права запазени. Designed GP